divendres, 29 de juny del 2012

RECUPEREM JOAN FUSTER 4.-



EL BLAU EN LA SENYERA
 
El blau en la senyera és l'obra de Joan Fuster en què l'autor reflexiona sobre quina hauria de ser la bandera del País Valencià i de tota la nació catalana en conjunt, al mateix temps que un recull d’interessants reflexions sobre altres temes relacionats.

PVP 5€
32 Pàgines
Rústega
Tamany 15.5x22
Si us interessa, podeu adquirir aquest llibre en www.tresiquatre.com o a la vostra llibreria habitual.

dilluns, 11 de juny del 2012

RECUPEREM JOAN FUSTER 3.-

POETES MORISCOS I CAPELLANS

S'hi apleguen, en aquest llibre, escrits, més o menys independents, que ofereixen, amb tot, una visió rica i variada de la societat valenciana en diferents moments de la seua història. D'una banda, se'ns mostra la vida literària a la ciutat de València durant els primers anys del segle XV: l'augment de la base lectora, els clans literaris i la mecànica dels certàmens; les relacions literàries entre València i Barcelona i les primeres mostres del particularisme valencià; l'inici del procés castellanitzador i la implantació progressiva de l'espanyol com a llengua culta dels valencians.També s'hi estudia un altre punt sobre el qual últimament s'han formulat conjectures insidiosament tendencioses: els moriscos. Aquest nucli de població musulmana que perdurà després de la Reconquesta ha estat motiu de moltes especulacions. Joan Fuster aplica la seua immensa capacitat racionalitzadora per a reconstruir el món dels moriscos: els problemes de convivència amb els cristians, la incidència de la revolta de les Germanies, la seua llengua...I, finalment, hi recull la visió de la societat valenciana de les primeres dècades del segle XVII, a través de les pàgines del dietari de mossèn Porcar. S'hi refereixen alguns fets importants, crucials, com ara les Corts de Montsó, però sempre des d'una perspectiva domèstica. Sense pretensions d'historiar solemnement. Només reflecteix la seua reacció personal davant aquests esdeveniments. Bé: una visió personal que, en el fons, devia ser compartida per molta gent. El dietari també proporciona dades minucioses de molts aspectes de la vida quotidiana. Aspectes que sovint són bandejats per la historiografia tradicional, però que Fuster no desdenya, conscient del valor que aporten per a un coneixement global de la societat valenciana: les rivalitats entre els religiosos i la inoperància de la maquinària burocràtica, les irregularitats en l'administració de la justícia i el món de la cort...

PVP 6.01 €
ISBN 9788475021614
208 pàgines
Rústega amb solapes
Tamany 12.5x18.5

Si us interessa adquirir aquest llibre, podeu clicar aquest ENLLAÇ o podeu demanar-lo a la vostra llibreria habitual.

dijous, 7 de juny del 2012

LLIBRES PER A ESO I BATXILLER


Estem fent una campanya de promoció de llibres de lectura per a ESO i Batxiller.
 
En documents adjunts trobareu uns dossiers per si us interessa a vosaltres o algun conegut. D'altra banda també trobareu la butlleta d'informació per si cap contacte vostre vol incorporar-se al nostre mailing per rebre informació de les novetats que publiquem.

Tot seguit us expliquem en què consisteix la campanya:

Hem fet una selecció de llibres de lectura per a ESO i Batxillerat. Com podeu veure, molts dels nostres autors estan disposats a establir un contacte actiu amb els instituts. Proposem dues modalitats per establir una relació amb els autors dels llibres de lectura:
 
La primera, es basa en la formulació d’una sèrie de preguntes –unes 4 o 5- per part de l’alumnat que els autors es comprometen a contestar una vegada al mes. És el que en l’arxiu “Llibres amb contacte amb els autors” hem anomenat “mailing mensual”. Allà trobareu el nom de cada autor, l’obra que ha escrit i la seva disponibilitat envers als instituts.

La segona, remet a les xerrades habituals dels autors als instituts. Hem especificat el poble de cada autor per tal que valoreu la distància de desplaçament de l’autor al centre educatiu.

D’altra banda, trobareu també en l’arxiu “Llibres relacionats amb pel·lícules”, una selecció de llibres de la nostra editorial que han estat traslladats a pel·lícula la qual cosa pot ampliar molt les activitats de lectura per desenvolupar amb l’alumnat.

Finalment volem destacar també el CONCURS LITERARI per a ESO i Batxillerat en el qual ens comprometem a publicar les narracions guanyadores.

Podeu contactar-nos per mail a tresiquatre@tresiquatre.com