dijous, 15 de setembre del 2011

Autors de tardor

Per a aquesta tardor tenim preparats una bateria de llibres, de gèneres i temàtica diversos, per quan el dia acurte i les vesprades allarguen. Us en donem algunes pistes. El dissenyador gràfic Enric Satué (Premi Nacional de Disseny) ens delecta amb unes memòries personals, més enllà de la professió, on passa com per un escenari bona part de la intel·lectualitat catalana.
L'economista i artífex del decreixement Serge Latouche puntualitza i esvaeix dubtes sobre aquest corrent enfront d'un sistema econòmic el qual, progressivament i de manera imparable, està assistint al seu esmicolament. Latouche ja va publicar a Tres i Quatre El Petit Tractat del Decreixement Serè (col. Gaia, núm. 3).
Ernest Callenbach, autor californià, ecologista històric, respectat i venerat a la Universitat de Califòrnia, va decidir un bon dia confegir un diccionari crític sobre allò que afecta el planeta. Ecology és el seu títol original. Sobren paraules, valga la paradoxa.
L'escriptor polifacètic Lluís Calvo escriu, ara, en prosa. Hi plasma les seues reflexions literàries i vitals en un recull de textos fragmentats, unes baules que aconsegueixen bastir un discurs coherent; el recorregut íntim d'aquest escriptor.
I, de nou, un volum pràctic en defensa del territori. La recuperació del patrimoni natural i cultural pot ser una via de regeneració territorial, si hi incloem geografia, paisatge, societat i economia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada