divendres, 16 de desembre del 2011

Defensem el decreixement, amb Serge Latouche

Era evident, des de feia anys, per molt que els economistes convencionals no ho volguessin reconèixer, que el capitalisme es trobava sobre la corda fluixa. Perquè aquest sistema busca superar els límits; creìxer més enllà de les possibilitats reals, físiques del planeta amb una única fe, el diner. Per això, genera bombolles, ficcions de l'abundància, que esclaten sense remei.

I la crisi del 2008 s'ha tornat un tsunami que arrossega tot el que troba al seu pas. No es tracta només d'una crisi econòmica de dimensions globals, sinó també d'una crisi ecològica i de valors. 
Avui més que mai, ens calen alternatives. Enfront d'aquest context, una utopia possible (permeteu-nos l'oxímoron) és el decreixement. Cal tornar a definir els límits, retrobar una austeritat voluntària, recobrar el sentit de les relacions humanes i dels valors. Ho diu el professor i economista Serge Latouche, el qual torna a la càrrega en el seu últim llibre, En defensa del decreixement. S'hi proposa esvair dubtes i aclarir malentesos respecte d'aquesta teoria que, com diu ell mateix, es tracta més aviat d'una "paraula-bomba" amb la finalitat de remoure consciències.

En defensa del decreixement
Serge Latouche
Col·lecció Gaia, núm. 7
Preu: 10 euros

Disponible a les llibreries a partir del 13 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada