divendres, 16 de desembre del 2011

Defensem el decreixement, amb Serge Latouche

Era evident, des de feia anys, per molt que els economistes convencionals no ho volguessin reconèixer, que el capitalisme es trobava sobre la corda fluixa. Perquè aquest sistema busca superar els límits; creìxer més enllà de les possibilitats reals, físiques del planeta amb una única fe, el diner. Per això, genera bombolles, ficcions de l'abundància, que esclaten sense remei.

dijous, 15 de desembre del 2011

Estrenem web!


No hem canviat d'adreça, però si feu clic sobre www.tresiquatre.com, comprovareu que ja tenim activa la nova versió del nostre web. Una pàgina amb tota la informació sobre el fons editorial i els autors del nostre catàleg. Des d'ella, us mantindreu al dia de les nostres novetats, subcrivint-vos al servei del butlletí electrònic i consultant les entrades del bloc.
També incorporem una novetat fonamental, la botiga on-line, perquè us siga més fàcil adquirir qualsevol títol del nostre catàleg.
Hem volgut bastir un espai amable, intuïtiu i gens atapeït d'elements, per tal que us trobeu "com a casa" quan ens visiteu. Aquest és el nostre desig.
Gaudiu-ne, doncs!

dilluns, 12 de desembre del 2011

Latouche, Aguilera i Calvo, les nostres novetats de Nadal


En defensa del Decreixement (Serge Latouche), Agent 447, l'home que va detenir el president Companys (Gemma Aguilera) i Baules i llenguatges (Lluís Calvo) són les tres novetats que us proposem per a Nadal.

De què parlen?
Serge Latouche esvaiex dubtes, respon a objeccions i s'enfronta a controvèrsies en el seu darrer llibre. En defensa del Decreixementvol ser una resposta a aquells lectors reticents amb el Decreixement com a alternativa al sistema econòmic actual. Una austeritat voluntària no significa el retorn a l'Edat de Pedra, tot al contrari: recuperar el valors per a fundar una societat d'abundància, en aquest cas no material sinó frugal.


Agent 447, l'home que va detenir el president Companys desvetlla la figura del policia que va detenir Lluís Companys, extorsionar exiliats republicans, perseguir membres d'ETA i que va representar una peça clau en un moment de la història de la postguerra. Amb aquest llibre, la periodista Gemma Aguilera ha guanyat el Premi Octubre d'Assaig 2011.

Lluís Calvo obre la finestra a les seues reflexions, disperses, variades i no únicament literàries i intel·lectuals. Baules i llenguatges es materialitza com un quadern d'apunts, un exercici d'assaig, amè i de lectura fragmentària. Salts i associacions d'idees i conceptes permeten discórrer fluïdament de la consideració literària d'un text a l'aproximació estètica d'un acte tan primari com essencial que és el caminar.

Disponibles a partir del dia 13 de desembre a les llibreries.

dijous, 27 d’octubre del 2011

Els Premis Octubre ja tenen guanyadors

Gemma Aguilera, Jordi Llavina, Daniel O'Hara.
Foto: PRATS i CAMPS


















La quarentena edició dels Premis Octubre ha presentat aquest migdia els guanyadors dels tres guardons (premi d'Assaig Joan Fuster, premi de Narrativa Andròmina i premi de Poesia Vicent Andrés Estellés): la periodista Gemma Aguilera, l'escriptor Daniel O'Hara i el crític literari i columnista Jordi Llavina, respectivament.
Us deixem la crònica detallada que ha realitzat el setmanari EL TEMPS.

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Treballant a fons amb l'edició facsímil del Missal de Nadal d'Alexandre VI


Aquests dies estem preparant, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Borgians, un llibre tan delicat com cabdal: l'edició facsímil del Missale Pontificis in Nativitate Domini, el Missal de Nadal del Papa Alexandre VI. Amb un tiratge limitat i numerat de 200 exemplars, el llibre haurà d'estar llest per a principis del mes de desembre.

dilluns, 10 d’octubre del 2011

A partir del 13 d'octubre, a les llibreries



A partir del dia 13 d'octubre, ja podreu a la vostra llibreria dels dos nous títols d'Edicions Tres i Quatre:  Recuperar. Com revitalitzar l'essència del territori i Cròniques de disseny, amb gust de menta, vainilla o xocolat. Aquest últim es presentarà a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (sant Ferran, 12. València) el pròxim dia 26 d'octubre de 2011, a les 19'30h. Us n'anirem informant.

dijous, 6 d’octubre del 2011

Bona rebuda del llibre RECUPERAR. COM REVITALITZAR L'ESSÈNCIA DEL TERRITORI

El passat dia 4 d'octubre, la Casa del Llibre de Barcelona, antiga llibreria Bertrand, va ser l'espai escollit per a la presentació del llibre Recuperar. Com revitalitzar l'essència del territori. L'acte va gaudir d'una bona rebuda, d'un públic sensibilitzat amb les dinàmiques territorials, seguidor, com vàrem poder comprovar, de la col·lecció on es publica aquest títol, "Accions pel Territori", una sèrie inspiradora d'accions positives en favor de la salvaguarda del territori.
La presentació va comptar amb les intervencions d'Eliseu T. Climent (Edicions Tres i Quatre), Xavier Basora, ambientòleg i coautor del llibre, i Ramon Queralt, ambientòleg i especialista en l'arquitectura i els paisatges de la pedra seca. La cloenda anà a càrrec de Ramon Arribas, director del CADS, institució que ha donat suport a aquesta obra. 
Comencem a treballar ja en noves propostes en aquesta línia. Us en mantindrem informats.

dijous, 29 de setembre del 2011

Dimarts, 4 d'octubre, 12'30h. Presentació del llibre Recuperar. Com revitalitzar l'essència del territori

Tornem a afegir una novetat a la nostra col·lecció "Accions pel Territori", que editem amb la col·laboració del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (Generalitat de Catalunya). En aquest cas, explorem el món de la recuperació patrimonial amb el títol Recuperar. Com revitalitzar l'essència del territori.
El presentarem el pròxim dimarts, 4 d'octubre, a les 12'30h, a la Casa del Llibre (Rambla Catalunya, 37, Barcelona).
En l'acte, intervindran: Ramon Arribas, director del CADS; Xavier Basora, coautor del llibre;  Eliseu T. Climent, coordinador de la publicació i Ramon Queralt, ambientòleg.

Us n'avancem el sumari:
A Revitalitzar elements del territori: quins i per a què
    1 Els valors del territori i el paisatge al segle
    2 Recuperar, un concepte polièdric
    3 El sentit actual de recuperar
B Com recuperar: directrius metodològiques
    1 Factors d'èxit del projecte
    2 Accions prèvies
    3 Redacció i execució del projecte
C Casos pràctics
    1 Tipologies d’elements a recuperar
    2 Casos pràctics: recursos i exemples

Fonts bibliogràfiques i informació addicional
Publicacions de referència o citades
Pàgines web

dimarts, 27 de setembre del 2011

ENVIEM A IMPREMTA Cròniques de disseny, amb gust de menta, vainilla o xocolata

Acabem d'enviar a impremta Cròniques de disseny, amb gust de menta, vainilla o xocolata (col·lecció Empremtes, núm. 3), el nou llibre de memòries, personals i professionals, del dissenyador gràfic i historiador del disseny Enric Satué (Premi Nacional de Disseny, 1988).

dimarts, 20 de setembre del 2011

Tot a punt per als Premis Ciutat d'Elx

Els Premis Ciutat d'Elx enfilen la recta final. El proper divendres 23 de setembre tindrà lloc la reunió dels jurats, tant del premi de narrativa "Antoni Bru" com del de poesia "Festa d'Elx", per a procedir a la votació de les obres guanyadores. Com cada any, Edicions Tres i Quatre publicarà els títols guanyadors d'aquest certamen que enguany arriba a la seua 26ena edició.
Us n'anirem informant.

dijous, 15 de setembre del 2011

Autors de tardor

Per a aquesta tardor tenim preparats una bateria de llibres, de gèneres i temàtica diversos, per quan el dia acurte i les vesprades allarguen. Us en donem algunes pistes. El dissenyador gràfic Enric Satué (Premi Nacional de Disseny) ens delecta amb unes memòries personals, més enllà de la professió, on passa com per un escenari bona part de la intel·lectualitat catalana.
L'economista i artífex del decreixement Serge Latouche puntualitza i esvaeix dubtes sobre aquest corrent enfront d'un sistema econòmic el qual, progressivament i de manera imparable, està assistint al seu esmicolament. Latouche ja va publicar a Tres i Quatre El Petit Tractat del Decreixement Serè (col. Gaia, núm. 3).
Ernest Callenbach, autor californià, ecologista històric, respectat i venerat a la Universitat de Califòrnia, va decidir un bon dia confegir un diccionari crític sobre allò que afecta el planeta. Ecology és el seu títol original. Sobren paraules, valga la paradoxa.
L'escriptor polifacètic Lluís Calvo escriu, ara, en prosa. Hi plasma les seues reflexions literàries i vitals en un recull de textos fragmentats, unes baules que aconsegueixen bastir un discurs coherent; el recorregut íntim d'aquest escriptor.
I, de nou, un volum pràctic en defensa del territori. La recuperació del patrimoni natural i cultural pot ser una via de regeneració territorial, si hi incloem geografia, paisatge, societat i economia.

dijous, 8 de setembre del 2011

Rècord d'originals presentats als Premis Octubre

Aquesta vegada, sí. Sí que podem dir que hem assolit el rècord d'obres presentades als Premis Octubre. Un total de 81 originals repartits de la següent manera: 34 presentats al Premi de Narrativa Andròmina, 12 al Premi d'Assaig Joan Fuster i 35 al Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés.
La raó? Misteriosa. Gosaríem, a molt estirar, a llençar alguna hipòtesi. Deu ser perquè aquest 2011 els Premis Octubre arriben a la seua 40ena edició? Potser perquè temps de crisi és temps d'escriptura? En qualsevol cas, no hi ha millor regal per a un quarantè aniversari. Moltes gràcies a tots, escriptors i lectors!

divendres, 15 de juliol del 2011

El professor Escartí s'immergeix en el Diari de Sant Francesc de Borja

El professor Escartí es capbussa en les intimitats de Sant Francesc de Borja, a través de les pàgines del seu Diari, publicat per Edicions Tres i Quatre. De la seua experiència, Escartí en fa cinc cèntims en una ressenya al diari Levante, que podreu llegir al següent enllaç

dilluns, 4 de juliol del 2011

(Re)lectures d'estiu: aquesta setmana Toni Cucarella i Jordi Pigem

Aquesta setmana (Re)lectures d'estiu us proposa l'humor negre i la riquesa lingüística de Toni Cucarella a L'última paraula, i les idees, reflexions i pensaments del filòsof Jordi Pigem sobre els valors com a via de futur per a un món en crisi en el llibre Qüestió de valors. Del consumisme a la sostenibilitat.
Bona (re)lectura.

dimarts, 28 de juny del 2011

Aquest estiu, (re)lectures

Per a aquest estiu, proposem rellegir i rescatar títols del nostre fons editorial. Al llarg de quatre setmanes oferirem suggeriments per omplir els dies de vacances. Els podreu seguir a la nova pàgina d'aquest bloc, (Re)lecures d'estiu. Bona lectura.

dijous, 23 de juny del 2011

Xavier Grasset entrevista Raquel Ricart a Catalunya Ràdio

El periodista Xavier Grasset condueix el programa L'Oracle, durant les vesprades de Catalunya Ràdio. El passat dia 22 de juny va conversar amb Raquel Ricart pel seu llibre Les ratlles de la vida (Premi Octubre 2010).
Escolteu el programa.

dimarts, 21 de juny del 2011

Enric Balaguer dissecciona l'escriptura vital de Toni Cucarella

Hòmens i falagueres i altres relats és el llibre sobre el qual es basa Enric Balaguer per a parlar, en un article al diari Información, de l'escriptura vital, àgil, punyent de Toni Cucarella. Aquest llibre, l'últim de l'escriptor de La Costera, és un recull de nou contes els protagonistes dels quals són personatges immersos en circumstàncies desgraciades, negatives i, en ocasions, amb la mort com a ressò de fons.

dimarts, 14 de juny del 2011

La poesia de Begonya Pozo s'estrena en català

Després de diversos títols en català, Begonya Pozo ha decidit aventurar-se en el gènere poètic, aquesta vegada escrit en català. La gesta ha arribat a bon port i li ha valgut el Premi Senyoriu Ausiàs March de Beniarjó. El títol, Poemes a la intempèrie; la factura, una bona crítica: "Una lírica basada en l'austeritat expressiva, en la reticència, però que té les seues armes en la picardia literària, en la factura dels poemes breus i en el domini d'un final que capgira l'inici"(Francesc Calafat, suplement El Quadern del diari EL PAIS, 9 de juny de 2011).

Raquel Ricart a EL PAIS: "Trobar la manera de contar requereix una mica de màgia"

Raquel Ricart, autora de Les ratlles de la vida, explica al diari EL PAIS el procés intern de creació del seu darrer llibre.
Per aquest títol, Ricart ha estat guardonada amb el Premi Andròmina de narrativa (Premis Octubre, 2010) i amb el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians (2011).
Llegiu-ne l'article (9 de juny de 2011).

dijous, 9 de juny del 2011

Raquel Ricart i Francesc Adrià, premis de la Crítica dels Escriptors Valencians


En la XXI edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, organitzada per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i que va tenir lloc el passat dia 27 de maig a València, van ser premiats els escriptors de Tres i Quatre, Raquel Ricart i Francesc Adrià Cucarella.

dimecres, 8 de juny del 2011

dilluns, 30 de maig del 2011

Wassyla Tamzali, aquella dona enrabiada

Una dona enrabiada és Wassyla Tamzali, però també el títol del seu llibre. Una experiència en primera persona sobre la realitat de la dona al món àrab, en una cultura que, més enllà de les fronteres geogràficament delimitades, és avui omnipresent a bona part del planeta. Una dona enrabiada és l'experiència d'una "autoestima ferida", com la qualifica Cèlia Amorós en el pròleg del mateix llibre.

El Diari de Sant Francesc de Borja veu la llum

El diari personal de Sant Francesc de Borja representa l'últim lliurament d'Edicions Tres i Quatre en la línia de les publicacions que l'editorial dedica a la família Borja.
En un article a El País, Ignacio Vidal-Folch en fa alguna consideració interessant, que pot donar pistes a qui s'aventure en aquestes pàgines. Llegiu-lo.

dijous, 26 de maig del 2011

Avui, Raquel Ricart a Vilaweb


El director del diari, Vicent Partal, i Jem Cabanes parlaran de 'Les ratlles de la vida' de Raquel Ricart avui a l'Espai Vilaweb.

 Raquel Ricart, guanyadora del Premi Andròmina dels Premis Octubre 2010 (Edicions 3i4), presenta, avui dijous a les 19'30h, la novel·la 'Les ratlles de la vida' a l'Espai VilaWeb. És la primera presència pública d'aquesta escriptora valenciana a Barcelona. Participaran en l'acte el director de VilaWeb, Vicent Partal i el corrector Jem Cabanes. L'autora ha explicat que el títol es refereix a les marques que deixa el pas del temps i que fan cada persona única i diferent de les altres. I que la novel·la 'narra el fil d'un poble a través de quatre generacions d'una família, sobretot de les dones, en moments vitals diversos.'

Més informació: Vilaweb.cat